Din strek

 

 

 

Tegnekurs  med Stian Tranung i Essaouira

 

Marokko har vært til inspirasjon for kunstnere, diktere og de kreative tenkernes tidlige dannelsesreiser. Det som kan være et fellestrekk for dem, er at de reiste ut, fant noe av betydning, for så å vende hjem og forme sin egen kunst. Noen ble konkret inspirert, andre mer abstrakt. Hva fant de? Hva vil du finne? Vi tar opp denne arven, og tar med skisseblokken for å lære å se, fange linjer – og oppdage de ulike perspektivene ved dette.

 

 

Det å reise innebærer at en stiller med friske øyne. Ser bedre – mer. På denne workshopen skal vi oppdage verden gjennom penn, papir, tegnerens hånd og blikk. Alle har sin strek og gjerne en forkjærlighet for visse former og temaer. Noen ganger kommer linjene til deg, andre ganger må du lete  dem opp og skape dem frem, mens andre igjen roper etter å bli ned-tegnet.

 

 

Skissen er dermed et mål i seg selv, og et middel til å:

  • oppleve omverden og huske den
  • skjerpe oppmerksomheten
  • konsentrere seg om essensen
  • samtale med seg selv
  • utvikle og forstå ideer
  • formidle opplevelser, meninger og innsikt
  • kultivere hode, hjerte og hånd
  • utvikle observasjonsevnen

 

 

Som ordene har sine styrker og svakheter, har også skissen sine. Den forteller noe om hva man ser, men like mye om tegnerens tilværelse i verden. Har vedkommende god tid – eller hastverk. Bruker han grove streker eller detaljrike linjer? Med streken kan man være både intuitiv og tolkende på en annen måte enn med ordene. Denne workshopen vil ha fokus på blikk, skissering, og det å streke ut øyeblikket.

 

Dette er en tegners reise.

 

 

 

Kursleder: Stian Tranung, Illustratør og grafisk designer.

 

Kursavgift: 6300,-

 

Antall deltagere: 10

 

Du må selv bestille flybilletten og hotell. Kurset er lagt opp etter Norwegians direkterute til Marrakech og vi arrangerer felles transport til og fra Essaouira hvor kurset holdes. Vi anbefaler Riad Al Madina som ligger sentralt og er gunstig i pris.

 

 

Påmelding

 

 

 

 

 

 

Stian Tranung

Kursleder